Xior wint Green Cities Europe Award 2023

09/11/2023

Xior deelt met gepaste trots graag dat onze Basecamp Lyngby Residence, gelegen te Denemarken, de Green Cities Europe Award van 2023 heeft gewonnen.🥳

Een selectie van dertien verschillende projecten en recent opgeleverde gebouwen werd geëvalueerd op basis van hoe groene infrastructuur er in het totaalpakket werd geïmplementeerd. Daarnaast moest het vastgoed één of meer van de vijf thema's van de Green Cities Campagne ondersteunen; Klimaat, Welzijn, Sociale Cohesie, Biodiversiteit en Economie.🌎🤗

 

Hieronder lees je hoe onze Lyngby Residence zich op deze vijf thema's kwalificeerde!

Klimaat🌄

Xior Lyngby geeft prioriteit aan biodiversiteit en microklimaat en maakt daarom gretig gebruik van milieuvriendelijke aspecten zoals bomen, zonnepanelen op het dak, fietsvriendelijke voorzieningen, regenwaterbeheer, enz.

Welzijn + Sociaal Cohesion❤️

Onze Lyngby Residence is een duurzame woongemeenschap voor 640 studenten van over de hele wereld, in combinatie met 150 huurappartementen voor young professionals, gezinnen met kinderen en senioren. De Residentie beschikt over diverse woonopties, een park op het dak en gemeenschappelijke ruimtes. Dit zorgt voor interactie en welzijn voor zowel bewoners als bezoekers.

Biodiversiteit🌼

Lyngby stimuleert het behoud van de lokale biodiversiteit en bevordert een bloeiend ecosysteem door verbetering via weelderige plantgebieden, verspreide bomen, milieuvriendelijke onderhoudspraktijken en minder chemische input.

Economie📊

Onze Residentie werd gebouwd met duurzame materialen die bovendien onderhoudsvriendelijkheid én kosteneffectiviteit zijn. Er werd gekozen voor plantensoorten die weinig onderhoud vergen, om zo ook onderhoudskosten te drukken. Bovendien vereenvoudigt het ontwerp van de paden, met hun organische vormen en minimale stoepranden, de aanleg en het onderhoud, wat opnieuw een kostenbesparend effect heeft op de lange termijn.

 

Bekijk hieronder enkele foto's van Lyngby en van de Award!🧐

Lyngby Denmark

Deel deze pagina

Naar boven