Duurzaamheid

copy-of-copy-of-new-website-mosaic-tiles-5.jpg

CO2 REDUCTIETARGETS GEVALIDEERD DOOR SBTi 

De SBTi of beter gezegd Science Based Targets Initiative is ontstaan uit de UN Global Compact met als doel een kader te bieden om targets te kunnen opstellen en afstemmen op de klimaatakkoorden van Parijs. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende klimaatactiekaders.

Het Science Based Targets initiatief (SBTi):

  • Definieert en bevordert beste praktijken op het gebied van emissiereducties en net zero carbon in overeenstemming met de klimaatwetenschap.
  • Biedt technische assistentie en deskundige middelen aan bedrijven die op wetenschap gebaseerde doelen stellen in overeenstemming met de nieuwste klimaatwetenschap.
  • Brengt een team van experts samen om bedrijven te voorzien van onafhankelijke beoordeling en validatie van doelen.
  • Het SBTi is de leidende partner van de Business Ambition for 1.5°C-campagne - een dringende oproep tot actie van een wereldwijde coalitie van VN-agentschappen, bedrijfs- en industrieleiders, die bedrijven mobiliseert om net-zero wetenschappelijk onderbouwde doelen te stellen in lijn met een toekomst van 1,5 °C.

Op 11 april 2023 heeft Xior haar CO2-reductietargets ingediend bij SBTi. Dit plan brengt de weg van Xior naar net zero carbon tegen 2050 in kaart. In 2030 zal Xior haar scope 1 & 2 CO2-voetafdruk met 42% hebben verminderd ten opzichte van 2020. SBTi heeft intussen Xior's targets gevalideerd.

Door zich aan te sluiten bij SBTi toont Xior niet alleen dat we onze klimaatambities serieus willen nemen, maar ook meer specifiek dat we ons engageren tot een reductieniveau in lijn met internationale verwachtingen.

Katowice with BREEAM logo.jpg

GROENE GEBOUWEN EN EXTERNE VERIFICATIES

Xior zet zich in om haar portefeuille te optimaliseren en verder te verduurzamen.  Er worden regelmatig evaluaties van de gebouwen uitgevoerd, en waar mogelijk worden de gebouwen extern geverifieerd. Hieronder vindt u een overzicht van Xior's externe verificaties (BREAAM, DGNB & LEED).

Overzicht van externe verificaties

e-sdg-logo-without-un-emblem-square-rgb-1024x606.png

DE DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN VAN DE VERENIGDE NATIES

De Verenigde Naties formuleerden 17 duurzame ontwikkelingsdoelen om een antwoord te bieden op de verschillende wereldwijde uitdagingen rond duurzaamheid. Xior koppelt 7 van deze Sustainable Development Goals (SDG's) aan haar belangrijkste materialiteiten. Hiermee komt Xior's ESG Framework tot stand, wat de basis vormt van het gehele ESG beleid, met acties, initiatieven en implementaties. 

Meer weten? Lees dan zeker ons ESG verslag.

Naar boven