Gebouwen met BREEAM & LEED certificaat in portfolio

04/11/2022

Met de overname van Basecamp hebben we nu ook gebouwen met een BREEAM of LEED certificaat in ons portfolio. 🏆 

In Polen hebben onze panden Lodz II (55,8%) en Katowice (63,4%) een BREEAM-certificaat Heel Goed. In Duitsland hebben de residenties in Leipzig en Potsdam een LEED-certificaat Goud. 

Wat is een BREEAM-certificaat? BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. Bij de beoordeling zijn er zes niveaus: Niet-geclassificeerd (<30%), Geslaagd (≥30%), Goed (≥45%), Heel goed (≥55), Uitstekend (≥70%) en Uitmuntend (≥85%). 

Wat is een LEED-certificaat? LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. LEED-gecertificeerde gebouwen besparen geld, verbeteren de efficiëntie, verlagen de CO2-uitstoot en creëren gezondere plekken voor mensen. Projecten doorlopen een verificatie- en beoordelingsproces door GBCI en krijgen punten die overeenkomen met een niveau van LEED-certificering: Gecertificeerd (40-49 punten), Zilver (50-59 punten), Goud (60-79 punten) en Platina (80+ punten). 

We blijven inzetten op het verduurzamen van onze gebouwen! 🌱 

Deel deze pagina

Naar boven